0 0
Slaný koláč s listy z červené řepy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpus
1 plát listové těsto
Náplň
150 ml šlehačka
50 g šunka
ze 3 ks listy červené řepy
3 vejce
2 stroužky česnek
1 cibule
muškátový oříšek
čerstvě mletý pepř
olej
A ještě
70 g sýr parmazánového typu

Slaný koláč s listy z červené řepy

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Červená řepa je bohatá studnice zdraví, a to jak bulva, tak její listy.

  • 35 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Listy omyjeme a necháme okapat. Pak je rozkrájíme na kousky včetně stonků. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a orestujeme na pánvi na troše oleje dosklovata. Přihodíme pokrájenou šunku, pokrájené listy a necháme je trochu zavadnout. Stáhneme z plotny. Šlehačku smícháme v misce s vejci a kořením. Nesolíme, protože šunka a sýr jsou slané dost. Směs přimícháme k zchladlým listům.

2
Hotovo

Plát těsta včetně přiloženého papíru rozložíme na pečící plech. Těsto na jedné straně přiložíme tak, aby se nadzvedl okraj. To samé vytvarujeme na druhé straně a podložíme složeným alobalem. Přizvedneme i kratší strany, aby nám vznikla "vanička". Na těsto rozprostřeme připravenou směs a posypeme nadrobno nastrouhaným sýrem.

3
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme cca 15-18 minut dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Plněné bramborové knedlíky s cuketovým zelím
další
Pstruh lososovitý a zeleninové hranolky
předchozí
Plněné bramborové knedlíky s cuketovým zelím
další
Pstruh lososovitý a zeleninové hranolky

Přidejte svůj komentář