Ingredience
Korpus
- 1 plát listové těsto
Náplň
- 150 ml šlehačka
- 50 g šunka
- ze 3 ks listy červené řepy
- 3 vejce
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- muškátový oříšek
- čerstvě mletý pepř
- olej
A ještě
- 70 g sýr parmazánového typu
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Listy omyjeme a necháme okapat. Pak je rozkrájíme na kousky včetně stonků. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a orestujeme na pánvi na troše oleje dosklovata. Přihodíme pokrájenou šunku, pokrájené listy a necháme je trochu zavadnout. Stáhneme z plotny. Šlehačku smícháme v misce s vejci a kořením. Nesolíme, protože šunka a sýr jsou slané dost. Směs přimícháme k zchladlým listům. |
2 Hotovo | Plát těsta včetně přiloženého papíru rozložíme na pečící plech. Těsto na jedné straně přiložíme tak, aby se nadzvedl okraj. To samé vytvarujeme na druhé straně a podložíme složeným alobalem. Přizvedneme i kratší strany, aby nám vznikla "vanička". Na těsto rozprostřeme připravenou směs a posypeme nadrobno nastrouhaným sýrem. |
3 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme cca 15-18 minut dozlatova. |