0 0
Smažené brokolicové nočky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 růžice brokolice
100 g čerstvý sýr typu žervé
35 g strouhanka
35 g hladká mouka
2 stroužky česnek
1 ks vejce
1 ks cibule
1 lžíce majoránka
sůl
čerstvě mletý pepř
olej

Smažené brokolicové nočky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Pokud vaříte brokolici krátce v páře, zachová si skvělou chuť i barvu.

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brokolici omyjeme, odkrojíme košťál a rozebereme na menší kusy, které uvaříme v páře, cca 8 minut. Brokolici necháme zchladnout a rozstrouháme na jemném struhadle. Cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme a na lžíci oleje zpěníme. Přidáme do mísy k brokolici. Přidáme i Lučinu, vejce, strouhanku, mouku a dle chuti osolíme a okořeníme. Vidličkou promícháme v lepivé těsto.

2
Hotovo

V malém kastrolku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Pomocí dvou lžic nabíráme a tvarujeme nočky, které smažíme v oleji tak, aby plavaly.

3
Hotovo

Podáváme třeba s máslovou zeleninou a dipem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kandovaná dýně Hokaidó
další
Vepřový plátek s bramborovou kaší a zelenými fazolkami
předchozí
Kandovaná dýně Hokaidó
další
Vepřový plátek s bramborovou kaší a zelenými fazolkami

Přidejte svůj komentář