Ingredience
- 1 růžice brokolice
- 100 g čerstvý sýr typu žervé
- 35 g strouhanka
- 35 g hladká mouka
- 2 stroužky česnek
- 1 ks vejce
- 1 ks cibule
- 1 lžíce majoránka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brokolici omyjeme, odkrojíme košťál a rozebereme na menší kusy, které uvaříme v páře, cca 8 minut. Brokolici necháme zchladnout a rozstrouháme na jemném struhadle. Cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme a na lžíci oleje zpěníme. Přidáme do mísy k brokolici. Přidáme i Lučinu, vejce, strouhanku, mouku a dle chuti osolíme a okořeníme. Vidličkou promícháme v lepivé těsto. |
2 Hotovo | V malém kastrolku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Pomocí dvou lžic nabíráme a tvarujeme nočky, které smažíme v oleji tak, aby plavaly. |
3 Hotovo | Podáváme třeba s máslovou zeleninou a dipem. |