Smažené mrkvové špagety s dipem z medvědího česneku
Mrkev měla původně fialovou barvu. Do oranžové barvy ji vyšlechtili, kdo jiný než, Holanďané :)
Ingredience
4 velké
mrkev
řepkový olej
sůl
Dip
100 g
zakysaná smetana
10 lístků
medvědí česnek
1 stroužek
česnek
sůl
Postup přípravy
Sdílet
Na tento recept se hodí spiralizér.
Příprava krok za krokem
| Mrkev oloupeme a nakrouháme na spiralizéru na "špagety". V malém kastrolku rozpálíme vyšší vrstvu oleje a nakrouhanou mrkev v něm po částech usmažíme lehce dozlatova. |
| Medvědí česnek nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme a obojí rozmixujeme ponorným mixérem se smetanou. Osolíme dle chuti. |
Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.
Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.