0 0
Smažené mrkvové špagety s dipem z medvědího česneku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 velké mrkev
řepkový olej
sůl
Dip
100 g zakysaná smetana
10 lístků medvědí česnek
1 stroužek česnek
sůl

Smažené mrkvové špagety s dipem z medvědího česneku

Trendy:
  • Vegetariánské

Mrkev měla původně fialovou barvu. Do oranžové barvy ji vyšlechtili, kdo jiný než, Holanďané :)

  • 20 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Dip

Postup přípravy

Sdílet

Na tento recept se hodí spiralizér.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkev oloupeme a nakrouháme na spiralizéru na "špagety". V malém kastrolku rozpálíme vyšší vrstvu oleje a nakrouhanou mrkev v něm po částech usmažíme lehce dozlatova.

2
Hotovo

Medvědí česnek nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme a obojí rozmixujeme ponorným mixérem se smetanou. Osolíme dle chuti.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Omeleta s kopřivami
další
Toustíky s pomazánkou z ředkviček a medvědího česneku
předchozí
Omeleta s kopřivami
další
Toustíky s pomazánkou z ředkviček a medvědího česneku

Přidejte svůj komentář