Ingredience
- 8 plátků celer
- 4 lžičky hořčicedruh dle chuti
- 1 vejce
- 1 lžíce mléko
- sůl, pepř
- strouhanka
- hladká mouka
- řepkový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Celer omyjeme a odkrojíme oblý kraj, abychom se "dostali" k větším plátkům. Nakrájíme na kolečka silná maximálně 5 milimetrů. Okrájíme kraje. Potřeme hořčicí a tu stranu lehce osolíme a opepříme. Překrájíme na půlky. Vejce rozkvedláme s mlékem a nalijeme do hlubokého talíře. Do dalšího nasypeme hladkou mouku a do dalšího strouhanku. V malé pánvičce rozpálíme vyšší hladinu oleje. |
2 Hotovo | Plátky obalíme v trojobalu (hladká mouka, vejce a naposledy strouhanka) a obal přimáčkneme. Smažíme v oleji dozlatova. |