Ingredience
- 250 ml kokosové mléko
- 190 ml uzený tempeh
- 40 g mražený hrášek
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce sojová omáčka
- 1 lžíce tamarindová omáčkanebo citrónová/limetová šťáva
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 cm zázvor
- kus pórek
- chilli vločky
- sůl
- olej
Příloha
- 1 hrnek černá rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív si dáme vařit rýži. Tu propláchneme opakovaně čistou vodou. Nakonec jí v kastrolu doplníme dvojnásobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a necháme vařit při mírné až střední teplotě doměkka. Bude to trvat asi 35 minut. |
2 Hotovo | Pak si vše nakrájíme, protože samotná tepelná příprava bude dost rychlá. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, česnek posekáme velmi nadrobno. Mrkev oškrábeme, překrojíme podélně napůl nebo na čtvrtky a nakrájíme na plátky. Pórek taky překrojíme podélně na čtvrtky a pak na kousky. Tempeh nakrájíme na kostky. |
3 Hotovo | Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm dosklovata cibuli a česnek. Přidáme mrkev a chvilku opékáme. Přisypeme tempeh, opět chvilku opékáme a pak zalijeme kokosovým mlékem. Okořeníme sojovkou, tamarindovou ojáčkou a chilli kořením. Případně dosolíme. Přisypeme pórek a 5 minut podusíme. Nakonec přidáme hrášek a ještě minutku prohřejeme. |