Ingredience
- 9 ks brambory
- 3 ks krůtí řízky
- 3 dl šlehačka
- 3 lžíce kremžská hořčice
- 50 g mozzarella strouhaná
- 2 ks velká cibule
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka (cca 3 mm). Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme na proužky. Pekáček vymažeme olejem. |
2 Hotovo | Na dno vyskládáme část pokrájené cibule, na ní poklademe polovinu brambor, na brambory cibuli, na cibuli maso, opět cibuli a navrch zbytek brambor. Vše zalijeme šlehačkou, přikryjeme alobalem a zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 40 min. Poté alobal odstraníme, zasypeme sýrem a necháme zezlátnout ještě asi 10-15 minut. |