Ingredience
Korpus
- 125 g karamelové sušenky
- 30 g máslo
Náplň
- 250 g mascarpone
- 200 g zakysaná smetana
- 100 ml šlehačka
- 30 g moučkový cukr
- 2 lžíce agarové vločky
A ještě
- 150 g zakysaná smetana
- 12 ks tvrdé karamelové bonbónynebo jiné tvrdé bonbóny
- maliny
- máta
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Sušenky rozdrtíme v elektrickém sekáčku, mixéru nebo v sáčku válečkem. Smícháme s rozpuštěným máslem a rozdělíme do pečících košíčků. Pěkně upěchujeme. Naskládáme na plech a vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a 10 minut zapečeme. Jiný plech vyložíme pomačkaným pečícím papírem a rozložíme na něj bonbóny. Necháme v rozpálené troubě rozpustit, cca 8 minut. |
2 Hotovo | V kovovém kastrůlku necháme chvíli nabobtnat agarové vločky s necelou deckou vody. Pak přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Často mícháme. Ve vyšší nádobě našleháme šlehačku s cukrem. V misce rozšleháme mascarpone se zakysanou smetanou a promícháme se šlehačkou. Do uvařeného agaru dáme 2 lžíce smetanové směsi, svižně promícháme a přendáme do krému. Ponorným šlehačem promícháme. Krém rozdělíme na předpečený korpus, naskládáme na tácek, přetáhneme fresh fólií a necháme v lednici zatuhnout. |
3 Hotovo | Cupcaky opatrně vyndáme z formiček, ozdobíme lžící zakysané smetany, ovocem, mátou a zapíchneme do nich bonbónové chipsy. |