Ingredience
Omáčka
- 300 g žampióny
- 130 ml šlehačka
- 125 ml houbová smetana
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- drcený kmín
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Masové koule
- 300 g mleté vepřové maso
- 100 ml bílé víno
- 1 rohlík
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Špagety
- 300 g špagety
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rohlík natrháme na kousky, pokropíme bílým vínem a necháme nacucat. Potom rohlík vyždímeme a přidáme k masu. Osolíme, opepříme a důkladně promísíme. Utvoříme koule velikosti ping pongových míčků. Vyskládáme je na plech na pečící papír a upečeme v troubě dozlatova, cca 20 minut při 180 st. C. Případně je můžeme osmažit ve vyšší vrstvě oleje v malém kastrůlku. |
2 Hotovo | Žampióny očistíme a nakrájíme na malé kousky. Oloupeme cibuli a česnek a taky nasekáme nadrobno. Na vyšší pánev nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm dosklovata cibuli s česnekem. Přisypeme žampióny, okořeníme, osolíme a pár minut restujeme. Zalijeme šlehačkou a houbovou smetanou a ještě povaříme do zhoustnutí. |
3 Hotovo | V mezičase si uvaříme v osolené vodě také těstoviny. |