0 0
Smetanové špagety se žampióny a masovými koulemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Omáčka
300 g žampióny
130 ml šlehačka
125 ml houbová smetana
2 stroužky česnek
1 cibule
drcený kmín
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Masové koule
300 g mleté vepřové maso
100 ml bílé víno
1 rohlík
čerstvě mletý pepř
sůl
Špagety
300 g špagety
sůl

Smetanové špagety se žampióny a masovými koulemi

Trendy:
  • Masožrout

Špagety své jméno dostaly po italském slově "spago" - provázek.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Omáčka

  • Masové koule

  • Špagety

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rohlík natrháme na kousky, pokropíme bílým vínem a necháme nacucat. Potom rohlík vyždímeme a přidáme k masu. Osolíme, opepříme a důkladně promísíme. Utvoříme koule velikosti ping pongových míčků. Vyskládáme je na plech na pečící papír a upečeme v troubě dozlatova, cca 20 minut při 180 st. C. Případně je můžeme osmažit ve vyšší vrstvě oleje v malém kastrůlku.

2
Hotovo

Žampióny očistíme a nakrájíme na malé kousky. Oloupeme cibuli a česnek a taky nasekáme nadrobno. Na vyšší pánev nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm dosklovata cibuli s česnekem. Přisypeme žampióny, okořeníme, osolíme a pár minut restujeme. Zalijeme šlehačkou a houbovou smetanou a ještě povaříme do zhoustnutí.

3
Hotovo

V mezičase si uvaříme v osolené vodě také těstoviny.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krémová polévka z červené čočky
další
Perník s čokoládovou polevou
předchozí
Krémová polévka z červené čočky
další
Perník s čokoládovou polevou

Přidejte svůj komentář