0 0
Smetanový borůvkový krém s karamelizovanými ořechy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Krém
250 g mascarpone
200 g borůvky
140 g bílý jogurt
50 ml šlehačka
40 g javorový sirup
dle chuti citrónová šťáva
Karamelizované ořechy
100 g vlašské ořechy
30 g jemné ovesné vločky
60 g javorový sirup
A ještě
100 g borůvky
maliny

Smetanový borůvkový krém s karamelizovanými ořechy

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Pokud budeme chtít, aby byly ořechy křupavé, sypeme je na pohár až před podáváním.

  • 20 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Krém

  • Karamelizované ořechy

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vlašské ořechy nahrubo posekáme nožem. Nasypeme je spolu s vločkami do rozpálené pánve a při střední teplotě nasucho opražíme, až se rozvoní. S teplotou to nepřeháníme, abychom ořechy nespálili. Až začínají vonět zakapeme javorovým sirupem a mícháme, až se vše krásně propojí. Stáhneme z plotny.

2
Hotovo

Borůvky rozmixujeme, přidáme javorový sirup a citrónovou šťávu, mascarpone, jogurt a šlehačku a ještě chvíli promixujeme, aby se vše důkladně promíchalo.

3
Hotovo

Do skleniček dáme pár borůvek, na ně navrstvíme krém, zasypeme ořechy a ozdobíme ovocem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Losos s pepřovou omáčkou a americkými brambory
další
Hlívové ragú
předchozí
Losos s pepřovou omáčkou a americkými brambory
další
Hlívové ragú

Přidejte svůj komentář