Ingredience
Krém
- 250 g mascarpone
- 200 g borůvky
- 140 g bílý jogurt
- 50 ml šlehačka
- 40 g javorový sirup
- dle chuti citrónová šťáva
Karamelizované ořechy
- 100 g vlašské ořechy
- 30 g jemné ovesné vločky
- 60 g javorový sirup
A ještě
- 100 g borůvky
- maliny
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vlašské ořechy nahrubo posekáme nožem. Nasypeme je spolu s vločkami do rozpálené pánve a při střední teplotě nasucho opražíme, až se rozvoní. S teplotou to nepřeháníme, abychom ořechy nespálili. Až začínají vonět zakapeme javorovým sirupem a mícháme, až se vše krásně propojí. Stáhneme z plotny. |
2 Hotovo | Borůvky rozmixujeme, přidáme javorový sirup a citrónovou šťávu, mascarpone, jogurt a šlehačku a ještě chvíli promixujeme, aby se vše důkladně promíchalo. |
3 Hotovo | Do skleniček dáme pár borůvek, na ně navrstvíme krém, zasypeme ořechy a ozdobíme ovocem. |