0 0
Sněhové pusinky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

3 bílek
180 g cukr krupice
špetka sůl
2 kapky červené gelové jedlé barvivo

Sněhové pusinky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Všechno nádobí, které přijde do styku s bílky, otřeme ubrouskem namočeným v citrónové šťávě nebo octu.

  • 130 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Bílky vyklepneme do kovové nebo skleněné varné misky a položíme na kastrůlek s nízkou hladinou horké vody. Zasypeme cukrem. Postavíme na plotýnku a zahříváme mírnou až střední teplotou. Bílky prošleháváme metličkou. Když jsou bílky dost teplé, zkusíme promnout mezi dvěma prsty. Pokud už necítíme žádné krystalky cukru, máme připraveno na šlehání.

2
Hotovo

Přelijeme do mísy od kuchyňského robota a připevníme jí tam. Použijeme balónovou metlu a šleháme na nejvyšší obrátky do konzistence pevného hladkého sněhu.

3
Hotovo

Do cukrářského sáčku vložíme zdobící špičku. Na špejli naneseme trochu gelového barviva a od špičky směrem nahoru "namalujeme" dvě čáry, které následně udělají barevný efekt. Sáček naplníme připraveným sněheme a na plech vyložený pečícím papírem utvoříme pusinky.

4
Hotovo

Troubu vyhřejeme na 90 st. C/horkovzduch a pusinky pečeme cca 100 minut. Během pečení troubu 2x pootevřeme, aby unikla případná vlhkost. Upečené pusinky necháme vystydnout v otevřené troubě.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bochánky s bílou čokoládou a ovocem
další
Vanilkové cupcake s jahodovým krémem
předchozí
Bochánky s bílou čokoládou a ovocem
další
Vanilkové cupcake s jahodovým krémem

Přidejte svůj komentář