Ingredience
- 3 bílek
- 180 g cukr krupice
- špetka sůl
- 2 kapky červené gelové jedlé barvivo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Bílky vyklepneme do kovové nebo skleněné varné misky a položíme na kastrůlek s nízkou hladinou horké vody. Zasypeme cukrem. Postavíme na plotýnku a zahříváme mírnou až střední teplotou. Bílky prošleháváme metličkou. Když jsou bílky dost teplé, zkusíme promnout mezi dvěma prsty. Pokud už necítíme žádné krystalky cukru, máme připraveno na šlehání. |
2 Hotovo | Přelijeme do mísy od kuchyňského robota a připevníme jí tam. Použijeme balónovou metlu a šleháme na nejvyšší obrátky do konzistence pevného hladkého sněhu. |
3 Hotovo | Do cukrářského sáčku vložíme zdobící špičku. Na špejli naneseme trochu gelového barviva a od špičky směrem nahoru "namalujeme" dvě čáry, které následně udělají barevný efekt. Sáček naplníme připraveným sněheme a na plech vyložený pečícím papírem utvoříme pusinky. |
4 Hotovo |