Ingredience
- 30 g jemné ovesné vločky
- 30 g pekanové ořechy
- 5 datle
- 1 jablko
- citrónová šťáva
- špetka sůl
Na ozdobu
- bílý řecký jogurt
- pekanové ořechy
- maliny
- borůvky
- kiwi
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Datle namočíme aspoň na hodinu do studené vody. V sekáčku nebo ponorným mixérem rozmixujeme vločky s pekany, přidáme nastrouhané jablko, špetku soli a citrónovou šťávu. Zpracujeme v těsto. Plech vyložíme pečícím papírem, těsto rozdělíme na dvě části a z každé vytvoříme na plechu placku. Nejlíp to jde navlhčenou rukou. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 st. C cca 15 minut. |
2 Hotovo | Na hotové pizzy rozetřeme jogurt a ozdobíme ovocem a pekany. |
3 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |