Ingredience
- 3 vejce
- 50 ml citrónová šťáva
- 100 g + vysypání misky cukr krupice
- 20 g hladká mouka
- na vymazání máslo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vymažeme zapékací misky máslem a vysypeme cukrem krystal. |
2 Hotovo | Oddělíme žloutky od bílků do dvou separátních misek. A teď si zaposilujeme. K žloutkům přimícháme 50g cukru, citrónovou štávu,mouku a šleháme do úplného vyšlehání ;) Následně přeneseme tuto misku do parní lázně, a tedy nad hrncem s vroucí vodou dále směs mícháme po dobu 5 - 8 minut. Výsledkem bude hustější konzistence, až pasta. Sundáme z parní lázně a nadále mícháme, dokud nevychladne. |
3 Hotovo | Vrátíme se k druhé misce s bílky, kam přidáme 50g cukru a vyšleháme do sněhu. Ten pak jemně zapracujeme do vychladnuté směsi žloutků. |
4 Hotovo | Naplníme předem připravené misky. Pro správný tvar, půlcentimetr palce zanoříme k okraji misky a celou ji obkroužíme. Tím odstraníme z horního kraje část směsi. Dáme do trouby a pečeme při 180 C něco přes 10 minut. Chceme čepičku do zlatava - hněda. |