Ingredience
- 300 g špagety
- 100 g pancettanebo libová slanina
- 100 g pecorino
- 4 žloutek
- 3 stroužky česnek
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Pecorino nastrouháme na jemném struhadle a smícháme se žloutky. Přivedeme k varu větší množství vody. Když začne bublat, přidáme lžičku soli a opět uvedeme k varu. Do silně vroucí vody vložíme špagety a vaříme dle návodu tak, aby zůstaly "al dente". |
2 Hotovo | Pancettu rozkrájíme na kostičky a vložíme jí do vyšší pánve na trochu olivového oleje. Česnek oloupeme a plochou nože rozmáčkneme. Stroužky přidáme do pánve. Za velmi častého míchání opékáme dozlatova. Když se začne pancetta napalovat, kápneme do pánve 3 lžíce vody z těstovin a dále restujeme. Před následným přidáním špaget stroužky česneku odstraníme z pánve. |
3 Hotovo | Uvařené špagety přendáme do pánve s trošičkou vody, ve které se vařily a ihned zalijeme směsí sýra a žloutků. Vidličkami přehazujeme a mícháme, aby se špagety obalily. Můžeme ještě kápnout trošku vody z těstovin, aby špagety zůstaly lesklé a hebké. Ihned podáváme. Na talíři ozdobíme drceným pepřem. |