Ingredience
- 500 g špagety
- 120 g guanciale vcelku
- 120 g panchetta vcelku
- 50 g + na posypání parmazán
- 5 žloutek
- 2 stroužky česnek
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Pancettu a guanciale nakrájíme na cca centimetrové kostičky a zvolna vyškvaříme na pánvi. Ne moc zprudka, aby se nespálily. Jen tak "na půl plynu", aby pustily tuk a hezky se opekly. Přidáme k nim i oloupaný, plochou nože rozmáčknutý česnek. Když zezlátne, vyndáme jej, aby nezhořkl. |
2 Hotovo | Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Na 500 g špaget by to mělo být přes 4 litry. Přidáme 4 lžičky soli a špagety uvaříme al dente. Z uvařených těstovin odebereme sběračku vody a vlijeme k horké slanině. |
3 Hotovo | Žloutky oddělíme od bílků a ve skleněné míse je smícháme s jemně nastrouhaným parmazánem a další sběračkou horké vody z těstovin. |
4 Hotovo | Slité těstoviny promísíme se slaninou a zalijeme žloutkovou směsí. Rychle promícháme a až se ze žloutků se sýrem a vodou vytvoří omáčka, ihned podáváme posypané čerstvě mletým pepřem. |