0 0
Špagety carbonara

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g špagety
120 g guanciale vcelku
120 g panchetta vcelku
50 g + na posypání parmazán
5 žloutek
2 stroužky česnek
sůl
čerstvě mletý pepř

Špagety carbonara

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Guanciale je slanina
z vepřových líček.

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Pancettu a guanciale nakrájíme na cca centimetrové kostičky a zvolna vyškvaříme na pánvi. Ne moc zprudka, aby se nespálily. Jen tak "na půl plynu", aby pustily tuk a hezky se opekly. Přidáme k nim i oloupaný, plochou nože rozmáčknutý česnek. Když zezlátne, vyndáme jej, aby nezhořkl.

2
Hotovo

Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Na 500 g špaget by to mělo být přes 4 litry. Přidáme 4 lžičky soli a špagety uvaříme al dente. Z uvařených těstovin odebereme sběračku vody a vlijeme k horké slanině.

3
Hotovo

Žloutky oddělíme od bílků a ve skleněné míse je smícháme s jemně nastrouhaným parmazánem a další sběračkou horké vody z těstovin.

4
Hotovo

Slité těstoviny promísíme se slaninou a zalijeme žloutkovou směsí. Rychle promícháme a až se ze žloutků se sýrem a vodou vytvoří omáčka, ihned podáváme posypané čerstvě mletým pepřem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kávový cheesecake s banánem
další
Makový koláč z podmáslí se švestkami
předchozí
Kávový cheesecake s banánem
další
Makový koláč z podmáslí se švestkami

Přidejte svůj komentář