Ingredience
- 280 g špagety
- 500 ml zeleninový vývar
- 200 ml šlehačka 33%
- 120 g bazalkové pesto
- 4 jarní cibulka
- 3 stroužky česnek
- miska čerstvý špenát
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olivový olej
- parmazánové hoblinky
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Připravíme si horký osolený vývar anebo svaříme 1 bujón s vodou. Česnek oloupeme, rozdrtíme plochou nože a nasekáme. Ve vyšší pánvi (ideálně nepřilnavé) rozehřejeme olej a orestujeme na něm česnek do lehounce zlatavé barvy. Pak přilijeme vývar a šlehačku, přivedeme k varu, přidáme špagety, mícháme dokud nezměknou a zaklopíme pokličkou. Vaříme je mírným varem dle návodu na sáčku, obvykle 8-9 minut. Prostě tak, aby byly pevné na skus. |
2 Hotovo | Minutu před dovařením přidáme na kolečka nakrájenou cibulku a posekaný špenát. Promícháme, opepříme a přidáme pesto. Už jen pár sekund zahříváme a stáhneme z plotny. Rozdělíme na talíře a posypeme parmazánovými hoblinkami. |