Ingredience
- 500 ml zeleninový vývarnebo 1 zeleninový bio bujón
- 350 ml mléko
- 300 g celozrnné špagety
- 50 g parmazán
- 50 g pecorino
- 5 stroužků česnek
- 20 g máslo
- 2 lžíce olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- chilli vločky
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Pokud nemáme zeleninový vývar, svaříme si v půl litru vody jeden zeleninový bio bujón. Zároveň si ohřejeme mléko a rozpustíme v něm máslo. Do větší a vyšší pánve nalijeme trochu oleje a zpěníme na něm prolisovaný česnek. Když se rozvoní a začne lehounce zlátnout, přisypeme pepř, chilli a přilijeme mléko a vývar. Vhodíme i syrové, respektive suché, těstoviny a vařečkou se je snažíme celé potopit a oddělovat od sebe. Když se nám to podaří, promícháme a zakryjeme pokličkou. Uvaříme dle návodu, cca 7-8 minut "na skus". Během té doby přibližně 2x špagety promícháme. |
2 Hotovo | Mezitím nastrouháme na jemném struhadle parmazán a pecorino. Když máme špagety uvařené, stáhneme je z plotny a vmícháme do nich sýr. Chvilku mícháme, aby se rozpustil a ihned podáváme. |