Ingredience
- 300g špagetytvrdá pšenice
- 100g slaninanejlépe panceta
- 50g parmazán
- 6 žloutek
- 3 stroužek česneku
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Slaninu a česnek nakrájíme na menší kostičky. Špagety dáme vařit do dobře osolené vody a slaninu osmažíme na trošce olivového oleje ve vyšší pánvi. Jakmile začne slanina zlátnout, přidáme česnek a dáme si pozor, aby neztmavl a nebyl hořký. Mezitím si do misky rozklepneme žloutky, lehce osolíme, opepříme, zasypeme dvěma třetinami parmezánu, přidáme lžíci vody z těstovin a rozšleháme. |
2 Hotovo | Až i česnek lehce zezlátne, sundáme z ohně. Jakmile jsou špagety na skus, slijeme je, hodíme do pánve k česneku a slanině a promícháme. Následně zalijeme rozšlehanými žloutky z misky a dobře promícháme. Pánev v této chvíli nesmí být již příliš horká, žloutky se zátahnou jen z tepla těstovin a měly by zůstat lehce krémové. |
3 Hotovo | Podáváme do hlubšího talíře a posypeme zbytkem parmezánu. |