0 0
Špaldové rohlíky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
6 ks
230 g špaldová mouka
100 ml vlažná voda
50 g mléko
2 lžíce olej
1 lžička droždí sušené
1 lžička zarovnaná cukr
1 lžička zarovnaná sůl

Špaldové rohlíky

Špaldová mouka se mele ze špaldy, což je prastarý druh nešlechtěné pšenice.

  • 105 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • 6 ks

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mléko smícháme s vodou, cukrem a droždím. Do misky nasypeme mouku, přidáme sůl a olej a přilijeme mléčnou směs. Zpracujeme vláčné nelepivé těsto a necháme na teplém místě hodinu nakynout.

2
Hotovo

Na pomoučeném vále z nakynutého těsto rozválíme kulatou placku a rádýlkem nebo nožem rozkrojíme na 6 ks ve tvaru trojúhelníků. Každý trojúhelník stočíme do ruličky od širšího konce ke špičce. Položíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 minut kynout.

3
Hotovo

Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem.

4
Hotovo

Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 25 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Květáková roláda s avokádovou náplní a medvědím česnekem
další
Kokosová rýže se zeleninou
předchozí
Květáková roláda s avokádovou náplní a medvědím česnekem
další
Kokosová rýže se zeleninou

Přidejte svůj komentář