0 0
Špenátová polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g mražený špenát listy
100 ml šlehačka
3 brambory
2 kostky zeleninový bio bujón nebo osolený zeleninový vývar
2 stroužky česnek
1 menší cibule
čerstvě mletý pepř
A ještě
4 vejce
olivový olej
chilli vločky

Špenátová polévka

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Špenát je vždy dostupná zelenina, která je bohatá na vitamíny a minerální látky.

  • 37 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Připraveno ve spolupráci s MioMat

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Brambory oškrábeme a opláchneme vodou. Nakrájíme je na kousky. Obojí nasypeme do MioMatu. Přidáme oloupaný česnek a povolený špenát. Přihodíme bujóny, opepříme a zalijeme vodou k rysce "max". Přiklopíme, zapojíme do sítě a stiskneme tlačítko "Mash/Soup". Za 25 minut nás přístroj pískáním přivolá. Nadzvedneme víko, přilijeme šlehačku a stiskneme tlačítko "Smoothie". Polévka se ještě 2 minutky promixuje a je hotovo.

2
Hotovo

Mezitím si můžeme uvařit vejce. Vložíme je do hrnečku s vodou tak, aby byly celé ponořené. Vaříme od dobu varu 8 minut. Z uvařených vajec slijeme vodu, v kastrolu s nimi trochu poboucháme, aby popraskala slupka a zalijeme je studenou vodou. Půjdou pak snadněji oloupat.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Medové jidáše
další
Obědová shakshuka
předchozí
Medové jidáše
další
Obědová shakshuka

Přidejte svůj komentář