Ingredience
- 800 ml zeleninový vývarnebo 2 zeleninové bio bujóny svařené ve vodě
- 200 g čerstvý špenát
- 100 ml šlehačka
- 4 brambory
- 3 stroužky česnek
- 1 cibule
- čerstvě mletý pepř
- drcený kmín
- dle potřeby sůl
- olej
A ještě
- 4 vejce
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli s česnekem posekáme. Špenát omyjeme, vykapeme vodu a pokrájíme na kousky. |
2 Hotovo | Do hrnce kápneme olej a orestujeme na něm dosklovata cibuli s česnekem. Zasypeme brambory a zalijeme vývarem nebo vodou s rozpuštěnými bio bujóny. Okmínujeme a přivedeme k varu. Vaříme cca 18 minut. Pak polévku opepříme a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Stáhneme z plotýnky. |
3 Hotovo | Do horké polévky nasypeme špenát, zalijeme šlehačkou a rozmixujeme. Už nevaříme. |
4 Hotovo | Krátce před dovařením polévky si uvaříme ztracená vejce. Do jemně vroucí osolené vody, vyklopíme vejce, jedno po druhém a dvě až tři minuty povaříme. Můžeme připravovat ve dvou kastrůlcích najednou, abychom dobu zkrátili a vejce zbytečně nechladla. |