0 0
Špenátová polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

800 ml zeleninový vývar nebo 2 zeleninové bio bujóny svařené ve vodě
200 g čerstvý špenát
100 ml šlehačka
4 brambory
3 stroužky česnek
1 cibule
čerstvě mletý pepř
drcený kmín
dle potřeby sůl
olej
A ještě
4 vejce

Špenátová polévka

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Špenát obsahuje vitamíny A, B, C a E, také spoustu minerálních látek a navíc je naprosto nenáročný na pěstování.

  • 30 min
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli s česnekem posekáme. Špenát omyjeme, vykapeme vodu a pokrájíme na kousky.

2
Hotovo

Do hrnce kápneme olej a orestujeme na něm dosklovata cibuli s česnekem. Zasypeme brambory a zalijeme vývarem nebo vodou s rozpuštěnými bio bujóny. Okmínujeme a přivedeme k varu. Vaříme cca 18 minut. Pak polévku opepříme a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Stáhneme z plotýnky.

3
Hotovo

Do horké polévky nasypeme špenát, zalijeme šlehačkou a rozmixujeme. Už nevaříme.

4
Hotovo

Krátce před dovařením polévky si uvaříme ztracená vejce. Do jemně vroucí osolené vody, vyklopíme vejce, jedno po druhém a dvě až tři minuty povaříme. Můžeme připravovat ve dvou kastrůlcích najednou, abychom dobu zkrátili a vejce zbytečně nechladla.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Uzený tempeh na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
další
Bezé roláda s tvarohovým krémem a jahodami
předchozí
Uzený tempeh na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
další
Bezé roláda s tvarohovým krémem a jahodami

Přidejte svůj komentář