0 0
Špenátový koláč – quiche

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
100 g hladká mouka
75 g špaldová mouka hladká
85 g máslo
1 vejce
cca 1 lžíce studená voda
sůl
Náplň
250 g mražený špenát
250 g ricotta
100 g cottage
3 vejce
2 stroužky česnek
1 cibule
sůl
pepř
30 g sýr parmazánového typu
olej

Špenátový koláč – quiche

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty
  • 60 min
  • Snadné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Forma o průměru 27 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mražený špenát (ideálně ve špalíčkách) vyndáme z mrazáku a necháme povolit. Pak si připravíme těsto z mouky, studeného pokrájeného másla, vejce, soli a trošičky studené vody. Bleskově zpracujeme, ideálně v kuchyňském robotu, abychom máslo zbytečně nezahřívali rukama. Těsto rozplácneme na placku, zabalíme do fresh fólie a necháme půl hodinky odpočinout v lednici.

2
Hotovo

Na pánvi ohřejeme trochu oleje a zpěníme na něm posekanou cibuli s česnekem. Přidáme povolený špenát, osolíme a opepříme dle chuti. Necháme chvilku zchladnout. Potom do něj přidáme ricottu s cottage sýrem a 3 vejce. Promícháme.

3
Hotovo

Koláčovou formu vytřeme lehce olejem. Těsto předválíme na podložce a přendáme do formy. Vytlačíme ke krajům a ty ještě asi o 2-3 cm vytáhneme po stranách. Hustě promícháme celé dno vidličkou a korpus dáme předpéct do trouby rozpálené na 180 st. C/horkovzduch na 20 minut.

4
Hotovo

Do předpečeného korpusu vyklopíme náplň a rozetřeme po celé ploše. Povrch posypeme jemně nastrouhaným sýrem a dopečeme dalších cca 25 minut dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vepřové nudličky v máslové zelenině s bramborovými dukátky
další
Kuřecí směs na způsob pad thai
předchozí
Vepřové nudličky v máslové zelenině s bramborovými dukátky
další
Kuřecí směs na způsob pad thai

Přidejte svůj komentář