Ingredience
Korpus
- 100 g hladká mouka
- 75 g špaldová mouka hladká
- 85 g máslo
- 1 vejce
- cca 1 lžíce studená voda
- sůl
Náplň
- 250 g mražený špenát
- 250 g ricotta
- 100 g cottage
- 3 vejce
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 30 g sýr parmazánového typu
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mražený špenát (ideálně ve špalíčkách) vyndáme z mrazáku a necháme povolit. Pak si připravíme těsto z mouky, studeného pokrájeného másla, vejce, soli a trošičky studené vody. Bleskově zpracujeme, ideálně v kuchyňském robotu, abychom máslo zbytečně nezahřívali rukama. Těsto rozplácneme na placku, zabalíme do fresh fólie a necháme půl hodinky odpočinout v lednici. |
2 Hotovo | Na pánvi ohřejeme trochu oleje a zpěníme na něm posekanou cibuli s česnekem. Přidáme povolený špenát, osolíme a opepříme dle chuti. Necháme chvilku zchladnout. Potom do něj přidáme ricottu s cottage sýrem a 3 vejce. Promícháme. |
3 Hotovo | Koláčovou formu vytřeme lehce olejem. Těsto předválíme na podložce a přendáme do formy. Vytlačíme ke krajům a ty ještě asi o 2-3 cm vytáhneme po stranách. Hustě promícháme celé dno vidličkou a korpus dáme předpéct do trouby rozpálené na 180 st. C/horkovzduch na 20 minut. |
4 Hotovo | Do předpečeného korpusu vyklopíme náplň a rozetřeme po celé ploše. Povrch posypeme jemně nastrouhaným sýrem a dopečeme dalších cca 25 minut dozlatova. |