Ingredience
- miska čerstvý špenát
- 30 g parmazán
- 20 g máslo
- 4 ks brambory
- 2 ks zeleninový bio bujón
- 2 stroužky česnek
- 1 ks cibule
- 1 dl šlehačka
- 1/2 balení mražený špenát listy
A ještě
- 40 g uzený losos
- toustový chléb
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V kastrolu rozehřejeme máslo a orestujeme na něm posekanou cibuli s 1 stroužkem česneku. Přidáme oloupané a pokrájené brambory. Přihodíme bujónové kostky a vaříme asi 10 minut. Přidáme mražený špenát a vaříme dalších 5 minut. Přidáme opraný čerstvý špenát, sýr, prolisovaný česnek a šlehačku a povaříme již jen minutu. Rozmixujeme ponorným mixérem. |
2 Hotovo | Toustový chléb opečeme na troše oleje a rozkrojíme na 4 díly. Na každý talíř položíme dílek chleba a na něj stočíme kousek uzeného lososa. |