0 0
Špenátový krém s uzeným lososem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
miska čerstvý špenát
30 g parmazán
20 g máslo
4 ks brambory
2 ks zeleninový bio bujón
2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 dl šlehačka
1/2 balení mražený špenát listy
A ještě
40 g uzený losos
toustový chléb
olej

Špenátový krém s uzeným lososem

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Název špenát údajně pochází
z perského slova "esfenaj", takže je velmi pravděpodobné, že první kolébka špenátu stála
v Persii :)

  • 20 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme máslo a orestujeme na něm posekanou cibuli s 1 stroužkem česneku. Přidáme oloupané a pokrájené brambory. Přihodíme bujónové kostky a vaříme asi 10 minut. Přidáme mražený špenát a vaříme dalších 5 minut. Přidáme opraný čerstvý špenát, sýr, prolisovaný česnek a šlehačku a povaříme již jen minutu. Rozmixujeme ponorným mixérem.

2
Hotovo

Toustový chléb opečeme na troše oleje a rozkrojíme na 4 díly. Na každý talíř položíme dílek chleba a na něj stočíme kousek uzeného lososa.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Medové perníčky ze žitné mouky
další
Rafaelo kuličky
předchozí
Medové perníčky ze žitné mouky
další
Rafaelo kuličky

Přidejte svůj komentář