Ingredience
- 1 kuře
- 150 g máslo
- 0.5 bio citrón
- cca 1 lžíce sladká paprika
- cca 1 lžička čerstvě mletý pepř
- cca 1 lžička drcený kmín
- cca 1 lžička sůl
- 2 lžíce olej
Příloha
- brambory
- kmín
- sůl
Salát
- hlávkový salát
- citrónová šťáva
- agáve sirup
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kuře otřeme vlhkým ubrouskem anebo omyjeme a důkladně osušíme. Máslo nakrájíme na silnější plátky. Kůži na straně kuřecích prsou uvolníme a těměř všechny plátky másla pod ní nacpeme. Co se nevejde, dáme dovnitř spolu s půlkou omytého citrónu. Z koření a soli umícháme sypkou kořenící směs a do kuřátka po celé ploše vmasírujeme. Kuchyňským provázkem svážeme stehna k sobě. |
2 Hotovo | Kuře přendáme do pekáčku, podlijeme na cca centimetr vodou, přidáme olej, vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C horní/spodní ohřev a pečeme 2,5 hodiny. Po přibližně půl hodinách kontrolujeme, jestli se nevypařila všechna voda (příp. přidáme vroucí) a důkladně kuře přeléváme. |
3 Hotovo | Před koncem přípravy uvaříme brambory zbavené slupky, v osolené a okmínované vodě. |
4 Hotovo | Uděláme i salát. Omyjeme a necháme okapat. Pak listy natrháme a zalijeme zálivkou ušlehanou z citrónu, agáve sirupu a soli. |