Ingredience
Těsto
- 350 g polohrubá mouka
- 200 g máslo
- 150 g cukr krupice
- 25 g kakao
- 1 vejce
- 1 plná lžička prášek do pečiva
- špetka sůl
Náplň
- 750 g měkký tvarohpoužila jsem plnotučný
- 100 g moučkový cukr
- 15 g vanilkový pudink
- 2 vejce
- vanilka
- špetka sůl
- 1 miska rybíz
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, kakaem a špetkou soli. Přidáme pokrájené změklé máslo a nakonec vejce. Umícháme pevné těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Vytvarujeme silnější šišku (tvar, který se bude následně dobře strouhat) a rozdělíme na dvě části v poměru 1/3 a 2/3. Každou zvlášť zabalíme do mikrotenu. Menší vložíme na chvíli do mrazáku a větší do lednice. |
2 Hotovo | Omyjeme a osušíme rybíz a odereme ze stopek. Do mísy vyklepneme tvaroh a vyšleháme s cukrem, pudinkovým práškem, vanilkou a žloutky. Z bílků a špetky soli ušleháme polohuhý sníh. Ten následně opatrně po částech vmícháme do tvarohového krému. |
3 Hotovo | Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Větší část těsta (z lednice) namačkáme na dno připravené formy. Na těsto rozvrstvíme tvarohový krém a posypeme po celé ploše rybízem. Menší kus těsta nastrouháme na hrubém struhadle po celé ploše koláče. |
4 Hotovo |