0 0
Strouhané kakaové řezy s tvarohem a rybízem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
350 g polohrubá mouka
200 g máslo
150 g cukr krupice
25 g kakao
1 vejce
1 plná lžička prášek do pečiva
špetka sůl
Náplň
750 g měkký tvaroh použila jsem plnotučný
100 g moučkový cukr
15 g vanilkový pudink
2 vejce
vanilka
špetka sůl
1 miska rybíz

Strouhané kakaové řezy s tvarohem a rybízem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • 75 min
  • Snadné

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Forma 30 x 25 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, kakaem a špetkou soli. Přidáme pokrájené změklé máslo a nakonec vejce. Umícháme pevné těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Vytvarujeme silnější šišku (tvar, který se bude následně dobře strouhat) a rozdělíme na dvě části v poměru 1/3 a 2/3. Každou zvlášť zabalíme do mikrotenu. Menší vložíme na chvíli do mrazáku a větší do lednice.

2
Hotovo

Omyjeme a osušíme rybíz a odereme ze stopek. Do mísy vyklepneme tvaroh a vyšleháme s cukrem, pudinkovým práškem, vanilkou a žloutky. Z bílků a špetky soli ušleháme polohuhý sníh. Ten následně opatrně po částech vmícháme do tvarohového krému.

3
Hotovo

Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Větší část těsta (z lednice) namačkáme na dno připravené formy. Na těsto rozvrstvíme tvarohový krém a posypeme po celé ploše rybízem. Menší kus těsta nastrouháme na hrubém struhadle po celé ploše koláče.

4
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme cca 45 minut. Krájíme po úplném zchladnutí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pomazánka z červené řepy
další
Banánové lívanečky
předchozí
Pomazánka z červené řepy
další
Banánové lívanečky

Přidejte svůj komentář