0 0
Štrůdl s kysaným zelím

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 listové těsto
300 g kysané zelí
190 g uzený tempeh 1 balení
4 vařené brambory
1 cibule
petrželka
drcený kmín
sůl
olej
Na zdobení
vejce
kmín

Štrůdl s kysaným zelím

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Skvělý recept, jak využít zbylé ingredience z lednice :)

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Na zdobení

Postup přípravy

Sdílet

Ačkoliv je tento receptík v bezmasé variantě, klidně nahraďte tempeh libovou slaninou nebo uzeným masem.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kysané zelí vyklopíme na cedník, aby odkapala šťáva. Je-li hodně kyselé, můžeme jej propláchnout vodou. Vyždímeme a překrájíme na kousky. Cibuli taky nakrájíme nadrobno a tempeh taky. Do větší pánve kápneme olej, na něm orestujeme dosklovata cibulku a přidáme tempeh. Když se trochu opeče, přisypeme nahrubo nastrouhané brambory. Osolíme, okmínujeme a přidáme ještě zelí a posekanou petrželku. Chvilku zahříváme. Pak stáhneme z plotny a necháme zchladnout.

2
Hotovo

Listové těsto rozvineme i s papírem na kuchyňskou linku (případně vyválíme na placku) a uprostřed po celé délce navrstvíme náplň. Překlopíme obě strany přes nádivku, konce přimáčkneme a podhrneme. Potřeme rozšlehaným vejcem anebo klidně jen bílkem a posypeme kmínem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a upečeme dozlatova, cca 35 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Ředkvičkový krém
další
Quesadilla s kopřivovou náplní
předchozí
Ředkvičkový krém
další
Quesadilla s kopřivovou náplní

Přidejte svůj komentář