Ingredience
- 1 listové těsto
- 300 g kysané zelí
- 190 g uzený tempeh1 balení
- 4 vařené brambory
- 1 cibule
- petrželka
- drcený kmín
- sůl
- olej
Na zdobení
- vejce
- kmín
Postup přípravy
Ačkoliv je tento receptík v bezmasé variantě, klidně nahraďte tempeh libovou slaninou nebo uzeným masem.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kysané zelí vyklopíme na cedník, aby odkapala šťáva. Je-li hodně kyselé, můžeme jej propláchnout vodou. Vyždímeme a překrájíme na kousky. Cibuli taky nakrájíme nadrobno a tempeh taky. Do větší pánve kápneme olej, na něm orestujeme dosklovata cibulku a přidáme tempeh. Když se trochu opeče, přisypeme nahrubo nastrouhané brambory. Osolíme, okmínujeme a přidáme ještě zelí a posekanou petrželku. Chvilku zahříváme. Pak stáhneme z plotny a necháme zchladnout. |
2 Hotovo | Listové těsto rozvineme i s papírem na kuchyňskou linku (případně vyválíme na placku) a uprostřed po celé délce navrstvíme náplň. Překlopíme obě strany přes nádivku, konce přimáčkneme a podhrneme. Potřeme rozšlehaným vejcem anebo klidně jen bílkem a posypeme kmínem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a upečeme dozlatova, cca 35 minut. |