Ingredience
- 1 plát listové těsto
- 250 g hlíva ústřičnáčistá váha očištěných plodnic
- 150 g šunkanebo uzený tempeh pro vegetariány
- 3 stroužky česnek
- cibule
- 1 lžíce sojová omáčka
- hrst pažitka
- hrst petrželka
- čerstvě mletý pepř
- na potření vejce
- na posypání kmín
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na oleji na pánvi orestujeme na kousky pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku a dále restujeme. Plodnice hlívy nakrájíme na kousky (nožičky nepoužíváme) a přidáme do pánve. Dochutíme sojovkou, pepřem a zelenými bylinkami. Ještě chvilku opékáme a stáhneme z plotny. Necháme zchladnout. |
2 Hotovo | Listové těsto rozvineme i s přiloženým pečícím papírem po stole a podélně doprostřed navrstvíme zchladlou houbovou náplň. Protější delší strany přehneme přes sebe a kratší konce přimáčkneme a podrhneme dospod. Potřeme vejcem a posypeme kmínem. |
3 Hotovo | Upečeme v troubě vyhřáté na 200 st. C dozlatova, cca 13 minut. |