Ingredience
- 1 plát listové těsto
- 4 jablko
- 2 lžíce jemné ovesné vločky
- 1 lžička skořice
- dle chuti jablek třtinový cukr
- dle chuti jablek citrónová šťáva
A ještě
- 1 vejce
- 6 vlašské ořechy
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a rozstrouháme na hrubém struhadle. Přidáme k nim skořici, a dle chuti jablek případně trochu třtinového cukru a citrónové šťávy. Zasypeme vločkami a promícháme. Těsto rozprostřeme i s přiloženým papírem na stůl a rozkrojíme na 4 díly (jeden podélný a jeden příčný řez). Lžící navrstvíme na každý díl těsta větší kopeček strouhaných jablek, hezky k jednomu okraji. Okraje půlky těsta potřeme rozšlehaným vejcem (kdybychom potřely těsto kolem dokola, při přeložení by klouzalo). Pak volnou půlku těsta přehneme přes ten s jablíčky. Okraje důkladně přitlačíme prsty a pak i vidličkou k sobě. Spojené kraje ještě přehrneme "nahoru", aby nám zbytečně nevytekla šťáva. |
2 Hotovo | Celé kapsy potřeme rozšlehaným vejcem pomocí mašlovačky a posypeme posekanými ořechy. Vložíme do trouby nahřáté na 190 st. C a pečeme dozlavota, cca 20 minut. |