0 0
Šunkofleky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g těstoviny flíčky
500 g uzená krkovice tepelně zpracovaná
30 g máslo
5 ks vejce
mletý pepř
sůl
olej

Šunkofleky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty

Podle názvu „schinkenflecken“ bych typovala, že šunkofleky pochází z Německa nebo Rakouska. Ale těstoviny jako takové nejsou asi ani vynález Italů, avšak pochází pravděpodobně z Afriky.

  • 50 min
  • Porcí: 8
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente dle návodu. Nejraději máme typické flíčky.

2
Hotovo

Uzenou krkovici (koupenou již tepelně upravenou) nebo jiné uzené maso dle chuti, nakrájíme na kousky a orestujememe ve velké pánvi na oleji. Zapékací misku vymažeme olejem a přesypeme tam slité těstoviny. Ještě do horkých přidáme máslo a necháme rozpustit. Vmícháme orestované maso a zalijeme vejci rozšlehanými s trochou soli a čerstvě drceným pepřem. Důkladně promísíme, přikryjeme alobalem a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 190 st. C asi na 10 minut. Poté alobal odstraníme a pečeme dalších asi 20 minut, dokud povrch flíčků nebude opečený dozlatava.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pomazánka z červené řepy a křenu
další
Makový koláč s jogurtem bez vajec
předchozí
Pomazánka z červené řepy a křenu
další
Makový koláč s jogurtem bez vajec

Přidejte svůj komentář