Ingredience
- 500 g těstoviny flíčky
- 500 g uzená krkovicetepelně zpracovaná
- 30 g máslo
- 5 ks vejce
- mletý pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente dle návodu. Nejraději máme typické flíčky. |
2 Hotovo | Uzenou krkovici (koupenou již tepelně upravenou) nebo jiné uzené maso dle chuti, nakrájíme na kousky a orestujememe ve velké pánvi na oleji. Zapékací misku vymažeme olejem a přesypeme tam slité těstoviny. Ještě do horkých přidáme máslo a necháme rozpustit. Vmícháme orestované maso a zalijeme vejci rozšlehanými s trochou soli a čerstvě drceným pepřem. Důkladně promísíme, přikryjeme alobalem a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 190 st. C asi na 10 minut. Poté alobal odstraníme a pečeme dalších asi 20 minut, dokud povrch flíčků nebude opečený dozlatava. |