Ingredience
Na 1 sklenku
- 1 miska cherry rajčátkaideálně soudková, nemají tolik šťávy
- 2 stroužky česnek
- 1 malá sušená chilli paprička
- hrst bazalka
- sůl
- provensálské koření
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rajčátka omyjeme a osušíme. Ostrým nožem rozpůlíme, osolíme a posypeme kořením. Vyrovnáme na plech vyložený pečíčím papírem. Necháme usušit na letním slunci nebo v pootevřené troubě vyhřáté na 60 st. C. Sušíme přibližně 10 hodin. Rajčátka mají být usušená, ale ne vysušená na troud. Pokud máme rajčátka hodně šťavnatá, je lepší odstranit dužinu se semínky. |
2 Hotovo | Česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na trošce olivového oleje. Když začne zlátnout, přidáme na kousky nakrájenou bazalku. Do vyvařené skleničky navrstvíme usušená rajčátka s orestovaným česnekem a bazalkou, dolijeme olejem a navrch položíme chilli papričky. Zavíčkujeme a uchováme v lednici. |