0 0
Sushi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
6 plátků Nori řasa
500 ml voda
350 g Sushi rýže nebo kulatozrnná
3 lžíce rýžový ocet
3 lžíce voda
1 lžička cukr vrchovatá
1 lžička sůl vrchovatá
Náplň
2 vejce
pórek
mrkev
salátová okurka
červená kapie
A ještě
zázvor nakládaný
sojová omáčka
wasabi

Sushi

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

Zkoušeli jste někdy nacpat chobotnici do síťovky? Klidně to můžete natrénovat při balení sushi rolky :)

  • 1 hodina
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Náplň

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži několikrát propláchneme studenou vodou. Dolijeme 500 ml vody čisté a necháme půl hodiny stát. Potom přivedeme k varu a 2 minuty vaříme. Hrnec zabalíme do osušky a zachumláme do peřin minimálně na půl hodiny. Mezitím si připravíme nálev, svaříme sůl, cukr, vodu a ocet. Tímto nálevem zalijeme připravenou rýží. Důkladně promícháme a necháme zchladnout.

2
Hotovo

Mezitím si připravíme ingredience k plnění. Mrkev oškrábeme, podélně rozpůlíme a lehce ovaříme. Měla by být měkká „na skus“. Na menší pánvi usmažíme omeletu. Vejce rozšleháme s trochou soli a lžící vody a usmažíme na trošce oleje. Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké dlouhé proužky, a to i omeletu. Zeleninu je ideální nakrájet na proužky délky řasy, pokud to jde.

3
Hotovo

Připravíme si sushimatku, což je podložka, která nám pomůže sushi rolky zabalit. Na ní položíme řasu Nori lesklou stranou dolů. Připravíme si mističku s vodou, lžíci a vařečku. Lžíci a vařečku budeme do vody máčet před každým nabíráním a rozvrstvováním rýže.

4
Hotovo

Rýži klademe na bližší stranu plátku řasy, asi do dvou třetin a rovnoměrně rozvrstvíme. Na rýži poklademe proužky oblohy, výběr záleží na vás. Poklademe jí na bližší stranu po celé délce. Vzdálený okraj řasy navlhčíme vodou, aby se konec snadno přilepil. Potom chytneme bližší kraj sushimatky včetně řasy s náplní a snažíme se rolku zabalit (průběžně utahujeme). Když se povede, ještě jí chvíli poválíme v sushimatce.

5
Hotovo

Rolky zabalíme do fresh fólie a necháme odpočitnout v lednici. Nachystáme si talířek s trouchou vody a mokrou složenou utěrkou. Rolky krájíme na špalíky ostrým nožem, který si otíráme do mokré utěrky.

6
Hotovo

Podáváme s wasabi, sojovkou a nakládaným zázvorem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Španělský ptáček
další
Veselá párty mašinka
předchozí
Španělský ptáček
další
Veselá párty mašinka

Přidejte svůj komentář