0 0
Sushi s mangem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 ml voda
350 g Sushi rýže nebo kulatozrnná
6 plátků Nori řasa
A ještě
3 lžíce rýžový ocet
3 lžíce voda
1 lžička cukr krupice
1 lžička sůl
Náplň
mango
mrkev
salátová okurka
pórek

Sushi s mangem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
Kuchyně:
  • 60 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži několikrát propláchneme studenou vodou. Dolijeme 500 ml vody čisté a necháme půl hodiny stát. Potom přivedeme k varu a 2 minuty vaříme. Hrnec zabalíme do osušky a zachumláme do peřin minimálně na půl hodiny. Mezitím si připravíme nálev, svaříme sůl, cukr, vodu a ocet. Tímto nálevem zalijeme připravenou rýží. Důkladně promícháme a necháme zchladnout.

2
Hotovo

Mrkev oškrábeme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Zchladlou pak nakrájíme na dlouhé hranolky. Na dlouhé hranolky nakrájíme i okurku zbavenou semínek, oloupané mango a na dlouhé proužky i pórek.

3
Hotovo

Připravíme si sushimatku, což je podložka, která nám pomůže sushi rolky zabalit. Na ní položíme řasu Nori lesklou stranou dolů. Připravíme si mističku s vodou, lžíci a vařečku. Lžíci a vařečku budeme do vody máčet před každým nabíráním a rozvrstvováním rýže.

4
Hotovo

Rýži klademe na bližší stranu plátku řasy, asi do poloviny řasy a rozvrstvíme do dlouhého valu. Na rýži poklademe po celé délce proužky oblohy a zamáčkneme do rýže. Vzdálený okraj řasy navlhčíme vodou, aby se konec snadno přilepil. Potom chytneme bližší kraj sushimatky včetně řasy s náplní a snažíme se rolku zabalit (průběžně utahujeme). Když se povede, ještě jí chvíli poválíme sushimatce.

5
Hotovo

Necháme odstát a poté krájíme ostrým nožem na špalíky. Podáváme s nakládaným zázvorem, wasabi pastou a sojovou omáčkou.

6
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Prosecco s malinovým sirupem a rozmarýnou
další
Brokolicový salát s pistáciemi a sýrem Feta
předchozí
Prosecco s malinovým sirupem a rozmarýnou
další
Brokolicový salát s pistáciemi a sýrem Feta

Přidejte svůj komentář