0 0
Švestková klevela

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

2 kg švestky vypeckovaných
450 g cukr krupice
4 kostičky hořká čokoláda
1 dl rum
1 lžíce skořice vrchovatá
špetka sůl

Švestková klevela

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Švestky obsahují celý komplex vitamínu B, takže zapomeňte na pilulky a hrrr na ně!! :)

  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Švestky omyjeme, vypeckujeme a dáme do hrnce. Hrnec položíme na rozptylovač plamene. Jsou-li švestky dost zralé, není potřeba podlévat vodou. V opačném případě trošičku vody dáme. Vaříme doměkka, přidáme skořici, cukr a čokoládu. Když jsou švestky řádně rozvařené, přilijeme rum a plníme do horkých skleniček, které jsme vyvařili ve vodě. Ihned zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Houbovka s krůtím masem
další
Jehněčí tajine s chlebovými plackami
předchozí
Houbovka s krůtím masem
další
Jehněčí tajine s chlebovými plackami

Přidejte svůj komentář