0 0
Švestková povidla

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

2500 g švestky
350 g cukr krupice
70 g tmavý balsamico krém

Švestková povidla

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Moučníky a sladká jídla

S balsamico krémem mají povidla dokonalou chuť. Pokud máte pocit, že potřebují skořici
a rum, klidně před dovařením přidejte.

  • 340 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Vystačí na 7 menších až středních skleniček.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Švestky omyjeme, osušíme a odpeckujeme. Naházíme do většího kastrolu se silnějším dnem. Zasypeme cukrem, zalijeme balsamicem a bez míchání zakryjeme pokličkou. Necháme v chladu stát přes noc nebo aspoň 6 hodin.

2
Hotovo

Poté pokličku odstraníme, stále nemícháme, a při silnější teplotě (na indukci stupeň 11) vaříme asi hodinku. Povidla bublají. Stále nemícháme, ale teplotu stáhneme na mírnější teplotu (na indukci stupeň 3) a vaříme bez míchání další cca 4 hodiny.

3
Hotovo

Poté povidla rozmixujeme ponorným mixérem a ještě necháme na zdroji tepla. Zatím vyvaříme skleničky a víčka, a také trychtýř a naběračku, prostě vše, co přijde s povidly do styku. Připravená povidla plníme do horkých skleniček. Cípek čisté utěrky namočíme do bezbarvého alkoholu, otřeme okraje a víčko zevnitř a zašroubujeme.

4
Hotovo

Naplněné skleničky vyskládáme do kastrolu s horkou vodou, ve které jsme vyvařili sklenky. Vložíme do trouby a ještě zavaříme 15 minut při 85 st. C.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí polévka s kokosovým mlékem a rýžovými nudlemi
další
Jeřabinový kompot
předchozí
Krůtí polévka s kokosovým mlékem a rýžovými nudlemi
další
Jeřabinový kompot

Přidejte svůj komentář