0 0
Švestkové crumble řezy s mákem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
170 g mák
130 g jemné ovesné vločky
120 g máslo
70 g třtinový cukr
0,5 lžičky skořice
špetka sůl
A ještě
25 švestky
nemusí být javorový sirup nebo tekutý med
na vymazání formy máslo

Švestkové crumble řezy s mákem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

Mák obsahuje 12x víc vápníku
než mléko.

  • 45 min
  • Porcí: 10
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Forma o rozměru 34 x 22 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Formu vymažeme silně máslem. Švestky omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Umeleme mák a smícháme jej se změklým máslem, cukrem, skořicí, špetkou soli a jemnými vločkami. V prstech utvoříme drobenku. Tři čtvrtiny jí namačkáme na dno připravené formy. Na makovou vrstvu vyskládáme půlky švestek řeznou plochou dospodu, hezky hustě jednu vedle druhé. Zbytek drobenky rozvrstvíme navrch. Povrch můžeme ještě pokapat javorovým sirupem nebo tekutým medem. Není to nutné, ale zvýší to vláčnost a lahodnost moučníku.

2
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 30 minut. Pak troubu vypneme, necháme jí zavřenou a crumble necháme ještě 10 minut dojít. Krájíme až po úplném vychladnutí, nejlépe druhý den.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí kari s rajčaty
další
Fazolové karbanátky
předchozí
Krůtí kari s rajčaty
další
Fazolové karbanátky

Přidejte svůj komentář