0 0
Švestkové vločkové sušenky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Na 80 ks
150 g jemné ovesné vločky
130 g máslo
80 g celozrnná pšeničná mouka
60 g třtinový cukr pokud budou švestky slazené, tak míň
40 g hladká mouka
20 g sušené švestky použila jsem organické bez cukru
4 lžíce švestkový sirup
z 1/2 citrónová šťáva
1 lžíce med
1 lžička jedlá soda
špetka sůl

Švestkové vločkové sušenky

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Sušené švestky jsou parádní potravinou pro naše kosti. Deset deka denně údajně stačí k tomu, abychom oddálili řídnutí kostí.

  • Středně náročné

Ingredience

  • Na 80 ks

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Pokud máme organické švestky, namočíme je aspoň na 2 hodiny do vody, aby změkly. Vodu pak slijeme, ale asi půl deci si necháme do vloček. Potom je nakrájíme na malé kousky. Pokud máme proslazené švestky, které jsou měkčí, není potřeba je namáčet, ale protože jsou sladší, dáme do vloček trochu víc citrónové šťávy a míň cukru.

2
Hotovo

Máslo odvážíme do plecháčku a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme citrónovou šťávu, vodu z namočných švestek a švestkový sirup. Do misky odvážíme vločky, mouku, cukr, jedlou sodu, sůl a promícháme. Přilijeme směs rozpuštěného másla s medem, švestkovým sirupem a citrusovou šťávou. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme z těsta pomocí dvou lžiček malé hromádky, které lžičkou ještě uhladíme a rozmáčkneme na placičky.

3
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C po dobu cca 8 minut dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Štrůdl z hlívy ústřičné
další
Krůtí roláda s pistáciemi
předchozí
Štrůdl z hlívy ústřičné
další
Krůtí roláda s pistáciemi

Přidejte svůj komentář