0 0
Svěží mechová roláda s tvarohovým krémem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

100 g čerstvý špenát
85 g špaldová mouka hladká
80 g cukr krupice
4 vejce
2 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce olej
špetka sůl
vanilka
Krém
250 g měkký tvaroh
250 g mascarpone
60 g moučkový cukr
4 lžíce citrónová šťáva
A ještě
výrazná marmeláda já měla rybízovou
borůvky
jahody

Svěží mechová roláda s tvarohovým krémem

Trendy:
  • Maminčiny recepty

Na potření korpusu je nejlepší výrazná, kyselkavá marmeláda. Já použila rybízovou.

  • 37 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Krém

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Špenát zbavíme oschlých lístků a propláchneme vodou. Potom rozložíme na čistou utěrku a necháme oschnout. Klidně přes noc. Anebo důkladně osušíme. Potom listy hala bala pokrájíme nožem a následně rozmixujeme s trochou oleje, strouhané citrónové kůry a šťávy na kaši v elektrickém sekáčku.

2
Hotovo

Bílky se špetkou soli rozšleháme do řídké pěny. Pak zvýšíme obrátky na maximum a po malých dávkách přisypáváme cukr a přidáme i vanilku. Vyšleháme polotuhý sníh. Poznáme to tak, že po vytažení metly se špičky sněhu líně ohýbají dolů. Od této chvíle už používáme jen stěrku a se sněhem pracujeme velmi zlehka. Přimícháme žloutky hezky jeden po druhém, vždy zapracováváme až přidaný žloutek ve sněhu zmizí. Mezi nimi přidáváme na střídačku vždy lžíci špenátové kaše a lžíci mouky a zase zlehounka zapracujeme do těsta.

3
Hotovo

Troubu rozpálíme na 200 st. C. Velký pečící plech vyložíme namačkaným pečícím papírem a ten potřeme tenkou vrstvou oleje. Těst rozetřeme na připravený papír na co největší placku. Plech s těstem vložíme do rozpálené trouby a pečeme cca 7 minut.

4
Hotovo

Na upečenou placku položíme čistý pečící papír a opatrně otočíme použitým papírem nahoru. Ten následně stáhneme a korpus spolu s novým papírem zabalíme do rolády. Zakryjeme utěrkou a necháme zchladnout.

5
Hotovo

Teď si do mísy vyklepneme mascarpone, zasypeme moučkovým cukrem a citrónovou štávou. Mixérem krátce promícháme. Přidáme tvaroha s zase krátce vyšleháme, aby se vše propojilo. Dochutíme případně dle vlastního přání cukrem a citrónovou šťávou.

6
Hotovo

Korpus roztáhneme, po celé ploše potřeme marmeládou a třičtvrtinou krému. Zarolujeme a zbytek krému rozetřeme po povrchu rolády. Ozdobíme ovocem a necháme hodinku zatuhnout v lednici.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Velikonoční nádivka s uzeným masem a špenátem
další
Pikantní kotlety s rýží
předchozí
Velikonoční nádivka s uzeným masem a špenátem
další
Pikantní kotlety s rýží

Přidejte svůj komentář