Ingredience
Sypká část - dortová forma průměr 25 cm
- 120 g špaldová mouka hladká
- 120 g ovesné vločky
- 60 g vlašské ořechy
- 40 - 60 g moučkový cukrdle chuti jablíček
- 10 g prášek do pečiva
- 1 lžička skořice
- prášek, dřeň, aroma... vanilka
- špetka sůl
A ještě
- 100 g máslo
Ovocná část
- 850 g nastrouhaná jablka
- 20 g vanilkový pudink
- 2 lžíce citrónová šťáva
- hrst brusinky
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Jablíčka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Nebo rozsekáme v elektrickém sekáčku. V míse smícháme s pudinkovým práškem, solí, brusinkami a citrónovou šťávou. |
2 Hotovo | Vločky rozmixujeme na konzistenci hrubé mouky a smícháme s cukrem, moukou, solí, skořicí, vanilkou a nahrubo pomletými ořechy. |
3 Hotovo | Dortovou formu buď vyložíme na dně pečícím papírem a boky vymažeme máslem nebo celou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. |
4 Hotovo | Na dno formy nasypeme 4 vrchovaté lžíce sypké směsi. Jen tak, aby bylo celé dno pokryto slabou vrstvičkou. Na tuto vrstvu rozprostřeme polovinu jablečné směsi a upěchujeme. |
5 Hotovo | Posypeme 6 vrchovatými lžícemi sypké směsi a navrstvíme druhou část jablek. Zase upěchujeme. Zbytek moučné směsi užmouláme na žmolenku s odváženým máslem. Bezvadně to jde v elektrickém sekáčku. Žmolenku rozvrstvíme po celém povrchu dortu. |
6 Hotovo | Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 30-35 minut. |