Ingredience
- 4 vejce
- 40 g Gorgonzola
- 30 g Grana Padanohoblinky
- 6 cherry rajčátka
- 4 lžíce šlehačka
- 4 sušená rajčata
- 2 stroužky česnek
- 1 jarní cibulka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
- pažitka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Gorgonzolu nastrouháme na hrubém struhadle. Sušená rajčata a cibulku nakrájíme na kousky, česnek na plátky. Rajčátka na čtvrtiny. Vejce rozkvedláme vidličkou se šlehačkou, špetkou soli a čerstvě drceným pepřem. Dáme si nahřívat gril v troubě na 200 st. C. Do pánve kápneme trochu oleje a orestujeme na něm česnek do světle zlatavé barvy. Přihodíme cibulku a sušená rajčata a zalijeme vejci. Po povrchu rozsypeme Gorgonzolu i hoblinky Grana Padano. Nakonec rozvrstvíme cherry rajčátka. |
2 Hotovo | Při střední teplotě smažíme frittatu dokud se strany nezačnou zakulacovat a odlepovat od stěn pánve (cca 5 minut). Pak vložíme pod gril, aby se zatáhl i povrch (cca 4-5 minut). Hotovou frittatu přesuneme na velký talíř a nakrájíme na výseče. Posypeme posekanou pažitkou. |