Ingredience
- 50 g čedar
- 2 vejce
- 2 lžíce šlehačka
- 1 jarní cibulka
- 1 rajče
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
- listový salát
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Rajče nakrájíme na plátky, cibulku na kolečka. Vejce vyklepneme do hrnečku a metličkou vyšleháme se šlehačkou, troškou soli a pepře. |
2 Hotovo | Do menší nepřilnavé pánve kápneme olej a na něj nasypeme polovinu sýra. Při střední teplotě necháme roztavit a když začne bublat, zalijeme našlehanými vejci a posypeme cibulkou. Na ní nasypeme zbytek sýra. Stěrkou lehce odhrnujeme od okrajů pánve. Když vejce trochu zatuhnou, aby šla omeleta obrátit, obrátíme jí. Opečeme lehce dozlatova i z druhé strany. Na polovinu vyskládáme plátky rajčat a překlopíme. Stáhneme na talíř. Ozdobíme listy salátu a pokapeme olejem. |