Ingredience
- 0,75 veka
- 400 g mražený špenát listy
- 250 g Bergkäse
- 200 ml mléko
- 100 g dětská krupička
- 30 g máslo
- 3 vejce
- sůl
A ještě
- 80 g máslo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Veku nakrájíme na plátky a ty potom na kostičky. V mírně rozehřáté troubě je necháme chviličku okorat. Mezitím si nastrouháme sýr. Polovinu najemno a polovinu nahrubo. Necháme rozehřát špenát (třeba v mikrovlnce) a v sekáčku nebo ponorným mixérem lehce rozmixujeme. Rozehřejeme máslo a smícháme se špenátem, vejci a mlékem pokojové teploty. Vidličkou prošleháme. |
2 Hotovo | Veku přesypeme do větší mísy. Zasypeme sýrem a krupičkou a pokropíme mléčnou směsí. Trochu osolíme. Vařečkou promícháme. Pak rukama ještě promneme a tvoříme středně velké kuličky. Dlaněmi pěkně stlačíme, aby držely pohromadě. Vaříme v páře cca 18 minut. |
3 Hotovo | V kastrolku rozpustíme máslo a při střední teplotě necháme zezlátnout a rozvonět. Nemícháme, jen kastrůlkem případně trochu pohneme. Zlátnoucí máslo hlídáme jako oko v hlavě, abychom jej nepřipálili. Hotové přecedíme přes cedníček a použijeme k polití knedlíků na talířích. |
4 Hotovo |