0 0
Sýrovo-špenátové knedlíky s oříškovým máslem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
0,75 veka
400 g mražený špenát listy
250 g Bergkäse
200 ml mléko
100 g dětská krupička
30 g máslo
3 vejce
sůl
A ještě
80 g máslo

Sýrovo-špenátové knedlíky s oříškovým máslem

Trendy:
  • Vegetariánské

V originálním receptu je dlouhozrající alpský sýr Bergkäse. Dá se koupit i u nás. Případně jej nahraďte třeba ementálem.

  • 40 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Veku nakrájíme na plátky a ty potom na kostičky. V mírně rozehřáté troubě je necháme chviličku okorat. Mezitím si nastrouháme sýr. Polovinu najemno a polovinu nahrubo. Necháme rozehřát špenát (třeba v mikrovlnce) a v sekáčku nebo ponorným mixérem lehce rozmixujeme. Rozehřejeme máslo a smícháme se špenátem, vejci a mlékem pokojové teploty. Vidličkou prošleháme.

2
Hotovo

Veku přesypeme do větší mísy. Zasypeme sýrem a krupičkou a pokropíme mléčnou směsí. Trochu osolíme. Vařečkou promícháme. Pak rukama ještě promneme a tvoříme středně velké kuličky. Dlaněmi pěkně stlačíme, aby držely pohromadě. Vaříme v páře cca 18 minut.

3
Hotovo

V kastrolku rozpustíme máslo a při střední teplotě necháme zezlátnout a rozvonět. Nemícháme, jen kastrůlkem případně trochu pohneme. Zlátnoucí máslo hlídáme jako oko v hlavě, abychom jej nepřipálili. Hotové přecedíme přes cedníček a použijeme k polití knedlíků na talířích.

4
Hotovo

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Zeleninové kari s tofu
další
Houstičky s podmáslím
předchozí
Zeleninové kari s tofu
další
Houstičky s podmáslím

Přidejte svůj komentář