0 0
Tagliatelle s medvědím česnekem a modrým sýrem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Tagliatelle s medvědím česnekem a modrým sýrem

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Medvědí česnek má grády. Naši praprapředci věřili, že jim dodá sílu přímo medvědí, a tak přišel ke svému zvířecímu pojmenování.

  • 20 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Medvědí pesto si připravíme následovně: na hrst kešu ořechů dáme velkou hrst medvědího česneku a promixujeme. Přidáme 2 lžíce olivového oleje, trochu soli a ještě promixujeme. Co nespotřebujeme do receptu, přendáme do malé skleničky, zakápneme trošičkou oleje, uzavřeme a uchováme v lednici.

2
Hotovo

Rajčátka omyjeme a nakrájíme na půlky. Medvědí česnek pokrájíme na kousky. Modrý sýr nakrájíme na malé kostičky.

3
Hotovo

Ve vroucí osolené vodě uvaříme dle návodu chlazené těstoviny.

4
Hotovo

Ve velkém kastrolu rozehřejeme trošičku oleje a opečeme na něm ořechy. Přisypeme rajčátka a promícháme.
Slijeme těstoviny, ale asi 2 lžíce vody v nich ještě necháme. Překlopíme je i s touto vodou k ořechům. Přisypeme kostičky sýra a promícháme. Stáhneme z plotny, ochutíme medvědím pestem a pokrájenými lístky, opepříme, osolíme a promícháme. Už dále nevaříme a ihned podáváme.

5
Hotovo

Tento recept byl připraven exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Máslo s medvědím česnekem
další
Polévka z medvědího česneku se ztraceným vejcem
předchozí
Máslo s medvědím česnekem
další
Polévka z medvědího česneku se ztraceným vejcem

Přidejte svůj komentář