Ingredience
- 1 vepřová panenka
- 500 g chlazené tagliatelle
- 200 ml hovězí vývar
- 50 g máslo
- 10 cherry rajčátka
- 6 sušená rajčata
- 2 hrsti rukola
- 1 palice česnek
- olivový olej
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- sýr parmazánového typuna posypání
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Panenku očistíme od tučných kousků a nakrájíme na kousky. Česnek rozebereme na stroužky, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cherry rajčátka přepůlíme a sušená rajčata nakrájíme na nudličky. |
2 Hotovo | Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm mírně dozlatava česnek. Přihodíme maso, lehounce osolíme a restujeme dokud se maso nezatáhne a nesyčí. Pak zalijeme horkým osoleným vývarem a pár minut podusíme. |
3 Hotovo | Přivedeme k varu osolenou vodu na těstoviny. Těstoviny do ní vyklopíme, promícháme a vaříme dle návodu. |
4 Hotovo | K masu přihodíme sušená rajčata, máslo rozkrájené na plátky a také cherry rajčátka. Dle chuti dosolíme, opepříme a přidáme zcezené těstoviny. Zasypeme rukolou a promícháme. |
5 Hotovo | Na talířích ozdobíme parmazánem. |