Ingredience
- 2 rajčata
- 2 stroužky česnek
- 1 lilek
- 1 lahůdková cibulka
- černé olivy
- kozí hermelín
- oregano čerstvé
- citrónová šťáva
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Lilek nakrájíme na půl centimetrové plátky, lehce osolíme a opečeme na pánvi na trošce oleje z obou stran dozlatova. Osmažené plátky odsajeme na papírovém ubrousku. Rajčata nakrájíme na plátky, a ty ještě na menší kusy. Sýr nakrájíme také na tenké plátky, olivy a cibulku na kolečka. Na trošce oleje orestujeme dorůžova prolisovaný česnek. Do oleje k česneku nakonec přidáme větvičku oregana, aby se olej ovoněl. Když je hotovo, trochu osolíme a zakápneme citrónovou šťávou. |
2 Hotovo | Na talíře navrstvíme jednotlivé ingredience a pokapeme česnekovým olejem. |