Ingredience
- 300 g červená čočka
- 100 g mrkev
- cca 3 dl voda
- cca 1 dl bílé víno
- 3 lžíce worchester
- 2 lžíce plnotučná hořčice
- 2 lžíce kečup
- 1 ks šalotkanebo větší lahůdková cibulka
- 1 lžička červená kari pastanebo chilli koření
- 1 stroužek česnek
- kmín
- sůl
- pepřčerstvě mletý
- pažitka
- olivový olej
- celozrnný toustový chlébnebo pečivo dle chuti
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Čočku několikrát propláchneme vlažnou vodou a necháme důkladně okapat na cedníku. Mrkev oloupeme a nahrubo postrouháme. Do větší pánve nalijeme olej, vsypeme mrkev, kmín a čočku, přidáme kari pastu a restujeme. Když už čočka začíná chytat barvu, zalijeme vínem a necháme vydusit. Následně podléváme postupně horkou vodou, aby neplavala, ale ani se nepřipalovala a pod pokličkou vždy vydusíme dosucha. Když je čočka měkká, stáhneme z ohně, přidáme hořčici, kečup a worchester, přidáme drobně posekanou cibulku, pažitku, osolíme a opepříme. Směs promícháme, přilijeme ještě trochu oleje, aby nebyla suchá (chcete-li, můžete přidat žloutek). |
2 Hotovo | Na troše oleji opečeme toustový chléb a na něj navrstvíme čočkový tataráček. Ozdobíme zeleninou. |