0 0
Tataráček z červené řepy se lněnými krekry

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Lněné krekry
380 ml voda
200 g lněné semínko
40 g bez oleje sušená rajčata
30 g slunečnicová semínka
30 g dýňová semínka
10 g černý sezam
4 g sůl
3 lžíce olej
1 větší stroužek česnek
1 lžička agávový sirup
čerstvě mletý pepř
chilli koření
Tataráček z červené řepy
400 g naložené nebo uvařené cizrna
20 g sezam bílý
20 g černý sezam
3 lžíce sezamový olej
2 střední ks červená řepa
2 stroužky česnek
cca 1/2 dl šťáva z cizrny
z 1/2 šťavnatého ks citrónová šťáva
3/4 lžičky římský kmín
sůl
čerstvě mletý pepř
chilli koření

Tataráček z červené řepy se lněnými krekry

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Sezamové semínko patří mezi nejstarší koření světa. Je velmi zdravé. Obsahuje víc vápníku než mléko.

  • 95 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

  • Lněné krekry

  • Tataráček z červené řepy

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Řepu omyjeme, očistíme, zabalíme do alobalu nebo pečícího papíru a upečeme v toubě vyhřáté na 180 st. C doměkka. Cca 50 minut.

2
Hotovo

Lněná semínka zalijeme vodou a necháme hodinu stát. Přisypeme sezamová semínka.

3
Hotovo

Dýňová a slunečnicová semínka rozmixujeme nebo posekáme v sekáčku na hrubost krupice. Přidáme na kousky nakrájený česnek, rajčata a ještě rozmělníme. Přidáme ke lnu. Osolíme, okořeníme, přisladíme sirupem a přimícháme olej. Směs rozetřeme na plech na pečící papír (vyjde to na necelé dva plechy) a upečeme v troubě vyhřáté na 120 st. C do zatvrdnutí. Bude to trvat přibližně 45 minut.

4
Hotovo

V mixéru nebo sekáčku rozmixujeme cizrnu s troškou vody z vaření nebo "kompotu". Přidáme oloupanou řepu, sůl, pepř, chilli a římský kmín.

5
Hotovo

Sezam nasucho krátce opražíme na pánvi a přisypeme ke směsi. Přidáme i prolisovaný česnek a sezamový olej. Ochutíme citrónovou šťávou a doladíme dle vlastní chuti.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Těstoviny s krůtím masem
další
Raw kečup
předchozí
Těstoviny s krůtím masem
další
Raw kečup

Přidejte svůj komentář