2 0
Tataráček z olomouckých tvarůžků

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Tataráček
2 balení olomoucké tvarůžky
2 lžíce majonéza nebo tofunéza
2 lžíce kečup
1 lžíce sladká paprika
1 lžička worchester
1 lžička plnotučná hořčice
1 ks cibule
1 ks lahůdková cibulka
1 ks kyselá okurka
drcený kmín
mletý pepř
petrželka
Topinky
chléb
česnek
olej

Tataráček z olomouckých tvarůžků

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

První zmínka o tvarůžkách pochází již z roku 15. století. Ke svému přízvisku olomoucké přišly dle Olomouce, kde se prodávaly na trzích. Tradičně je vyráběly ženy, kterým se říkalo pleskačky.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Tataráček

  • Topinky

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Tvarůžky rozstrouháme na jemném struhadle, přidáme jemně pokrájenou cibuli, okurku a cibulku. Přidáme i majonézu, kečup, hořčici, worchestr, petrželku a koření. Zamícháme, aby se nám ingredience propojily a necháme chvíli uležet v uzavřené dóze v lednici.

2
Hotovo

Krajíčky staršího chleba smažíme na pánvi na troše oleje dozlatova a pak potíráme česnekem. Na hotové topinky mažeme hotový tataráček.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Semínko-ořechový chléb
další
Šťavnatá maková buchta bez mouky
předchozí
Semínko-ořechový chléb
další
Šťavnatá maková buchta bez mouky

Přidejte svůj komentář