Ingredience
- 1 malá bulva celer
- 2 lžíce kečup
- 1 lžíce dijonská hořčice
- 1 lžíce worchester
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžíce majolka
- 1 jarní cibulka
- 1 lžička sladká paprika
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Celer omyjeme, osušíme a oloupeme. Zabalíme do alobalu a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C doměkka, cca 50 minut. Pak vytáhneme z trouby, rozbalíme a necháme vychladnout. Vychladlý celer nakrájíme na velmi malé kostičky a pak ještě trochu rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. |
2 Hotovo | Cibulku nakrájíme na malé kousky a v míse smícháme s celerem. Dochutíme citrónovou šťávou, hořčicí, kečupem, worchestrem, paprikou, solí a pepřem. Zjemníme majolkou. Zamícháme a doladíme dle vlastní chuti. Mažeme na opečené toustíky nebo topinky, které můžeme potřít česnekem. |