Ingredience
- 1 malá bulva celer
- 6 sušená rajčata
- 5 vlašské ořechy
- 2 kyselé okurky
- 1 lžíce Gorgonzola
- 1 lžíce čerstvý křen
- 1 lžíce šípková marmeláda
- 1 lžička dijonská hořčice
- petrželka
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Celer omyjeme, osušíme a oloupeme. Zabalíme do alobalu a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C doměkka, cca 15-50 minut. Pak vytáhneme z trouby, rozbalíme a necháme vychladnout. Vychladlý celer nakrájíme na malé kostičky a pak ještě trochu rozšťoucháme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. |
2 Hotovo | Ořechy posekáme nahrubo, křen nastrouháme najemno a gorgonzolu rozmělníme na kousky. Vše smícháme s celerem. Přidáme i pokrájená sušená rajčata a okurky. Dochutíme hořčicí, solí, pepřem a marmeládou. Nakonec přimícháme ještě posekanou petrželku. |
3 Hotovo | Servírujeme do misek nebo můžeme použít tvořítko (pro výsledek jako vidíte na obrázku). K tataráčku se jako příloha nejlépe hodí čerstvé pečivo. |