0 0
Tataráček z rajčat

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 pevná vyzrálá rajčata lze použít i větší cherry
4 sušená rajčata
3 černé olivy
10 g sýr parmazánového typu
4 lístky čerstvá bazalka
1 lžička olivový olej použijeme ten ze smažení bazalky
balzamiko krém černý
čerstvě mletý pepř
sůl
Na ozdobení
20 g sýr parmazánového typu
2 listky čerstvá bazalka
olivový olej

Tataráček z rajčat

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Rajčata a bazalka jsou velcí kamarádi. A to jak na talíři, tak na záhonku, kde prý bazalka podporuje vůni a chuť rajčátek.

  • 25 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si připravíme parmazánové chipsy. Sýr nastrouháme najemno a na pečící papír navrstvíme sýr do tvaru placiček. Můžeme k tomu použít i tvořítka na budoucí tataráček, abychom měli stejný tvar. Upečeme v troubě při 180 st. C dozlatava, cca 10 minut.

2
Hotovo

Do malého kastrůlku nalijeme trochu olivového oleje a osmažíme v něm bazalkové lístky na zdobení. Když lístky jakoby zprůhlední a zezelenají, necháme je okapat na ubrousku.

3
Hotovo

Rajčata omyjeme, usušíme, rozkrojíme, odstraníme bubáky a vydlabeme semínka. Necháme okapat na sítku nebo ubrousku od přebytečné šťávy. Pak je rozkrájíme na maličké kostičky, přidáme pokrájená sušená rajčátka, olivy a čerstvou bazalku. Přisypeme jemně nastrouhaný sýr. Okořeníme solí, pepřem, balzamikem a lžičkou oleje ze smažení bazalky. Promícháme a pomocí tvořítka vytvarujeme tataráčky. Ozdobíme chipsem z parmazánu a bazalky.

Filip

Jsem ajťák a mnoho mých kolegů bere jídlo jen jako energii a potravu nutnou k přežití. Já si oběd bez pohody, klidu a prožitku nedokážu ani představit. Jídlo a gastronomie jsou pro mně životní styl. Rád si vychutnávám a objevuji nové kombinace. Nejvíce v kramflecích se citím v italské kuchyni.

předchozí
Tatarák z pečených brambor a česneku
další
Smetanové cupcaky
předchozí
Tatarák z pečených brambor a česneku
další
Smetanové cupcaky

Přidejte svůj komentář