Ingredience
- 4 pevná vyzrálá rajčatalze použít i větší cherry
- 4 sušená rajčata
- 3 černé olivy
- 10 g sýr parmazánového typu
- 4 lístky čerstvá bazalka
- 1 lžička olivový olejpoužijeme ten ze smažení bazalky
- balzamiko krém černý
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Na ozdobení
- 20 g sýr parmazánového typu
- 2 listky čerstvá bazalka
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív si připravíme parmazánové chipsy. Sýr nastrouháme najemno a na pečící papír navrstvíme sýr do tvaru placiček. Můžeme k tomu použít i tvořítka na budoucí tataráček, abychom měli stejný tvar. Upečeme v troubě při 180 st. C dozlatava, cca 10 minut. |
2 Hotovo | Do malého kastrůlku nalijeme trochu olivového oleje a osmažíme v něm bazalkové lístky na zdobení. Když lístky jakoby zprůhlední a zezelenají, necháme je okapat na ubrousku. |
3 Hotovo | Rajčata omyjeme, usušíme, rozkrojíme, odstraníme bubáky a vydlabeme semínka. Necháme okapat na sítku nebo ubrousku od přebytečné šťávy. Pak je rozkrájíme na maličké kostičky, přidáme pokrájená sušená rajčátka, olivy a čerstvou bazalku. Přisypeme jemně nastrouhaný sýr. Okořeníme solí, pepřem, balzamikem a lžičkou oleje ze smažení bazalky. Promícháme a pomocí tvořítka vytvarujeme tataráčky. Ozdobíme chipsem z parmazánu a bazalky. |