Ingredience
- 6 brambory
- 3 lžíce majolka
- 3 plátky anglická slanina
- 2 sterilovaná okurka
- 1 palice česnek
- 1 větvička rozmarýna
- pažitka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Na ozdobu
- 2 vejce
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vybereme brambory s hezkou slupkou. Omyjeme je kartáčkem, osušíme a položíme na plech na pečící papír. Česnek příčně přepůlíme a řeznou plochu zakápneme olejem. Opláchneme a osušíme rozmarýnu a položíme přes česnek a brambory. Vedle položíme plátky slaniny. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a upečeme dozlatova, cca 30-40 minut. Slaninu vyndáme, až bude vypečená dokřupava. |
2 Hotovo | Zatímco se nám pečou ingredience v troubě, nakrájíme si na plátky okurky a na kousky pažitku. A taky si usmažíme volská oka, která jemně osolíme (na jejich přípravu můžeme použít tvořítka, ve kterých budeme tvarovat tataráček). |
3 Hotovo | Upečené brambory necháme zchladnout a i se slupkou nakrájíme na kousky. Stroužky opečeného česneku vymačkáme ze slupky, rozdrtíme nožem a přidáme k bramborám. Rozmarýnu rozemneme do brambor v prstech. Slaninu rozlámeme nebo pokrájíme nožem a také přidáme do směsi. Přidáme majolku, sůl a pepř a promícháme. Vytvarujeme pomocí tvořítka a ozdobíme volským okem. |