0 0
Tatarák z pečených brambor a česneku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
6 brambory
3 lžíce majolka
3 plátky anglická slanina
2 sterilovaná okurka
1 palice česnek
1 větvička rozmarýna
pažitka
sůl
čerstvě mletý pepř
Na ozdobu
2 vejce
olej

Tatarák z pečených brambor a česneku

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty

Rozmarýna zlepšuje soustředění
a posiluje paměť.

  • 60 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vybereme brambory s hezkou slupkou. Omyjeme je kartáčkem, osušíme a položíme na plech na pečící papír. Česnek příčně přepůlíme a řeznou plochu zakápneme olejem. Opláchneme a osušíme rozmarýnu a položíme přes česnek a brambory. Vedle položíme plátky slaniny. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a upečeme dozlatova, cca 30-40 minut. Slaninu vyndáme, až bude vypečená dokřupava.

2
Hotovo

Zatímco se nám pečou ingredience v troubě, nakrájíme si na plátky okurky a na kousky pažitku. A taky si usmažíme volská oka, která jemně osolíme (na jejich přípravu můžeme použít tvořítka, ve kterých budeme tvarovat tataráček).

3
Hotovo

Upečené brambory necháme zchladnout a i se slupkou nakrájíme na kousky. Stroužky opečeného česneku vymačkáme ze slupky, rozdrtíme nožem a přidáme k bramborám. Rozmarýnu rozemneme do brambor v prstech. Slaninu rozlámeme nebo pokrájíme nožem a také přidáme do směsi. Přidáme majolku, sůl a pepř a promícháme. Vytvarujeme pomocí tvořítka a ozdobíme volským okem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Brokolicová polévka s kokosovým mlékem a kurkumou
další
Tataráček z rajčat
předchozí
Brokolicová polévka s kokosovým mlékem a kurkumou
další
Tataráček z rajčat

Přidejte svůj komentář